top of page

Het buitengebied (westkant)

Elke kant is anders ingedeeld, anders zou het te eenvoudig zijn!


Stap 1: Maak een opstapje om het niveauverschil aan de noordkant te compenseren. Geborgen palen en een Douglas plank die deel uitmaakte van de houtresten van de bouwplaats. Voorlopig is het tijdelijk... Maar soms duurt het heel lang!

Stap 2: Verwijder het PVC regenwaterafvoersysteem, dat volledig is vervormd door het niveau van de stenen, dat geleidelijk is gestegen. Graaf ⛏️ in het gerolde grind om het op de juiste plaats te leggen en zorg ervoor dat het niet opnieuw omhoog komt.

Graaf ook rond het elektrische mangat (dat we de eerste keer niet op de juiste plaats hadden gepositioneerd...) om het ongeveer 15 cm te verplaatsen.

Stap 3: Begin vanaf de onderkant met het plaatsen van de stoepranden. Snijd met een slijpmachine de stoepranden uit om de buizen te vermijden. Plaats bij de servicedeur de 2 betonblokken in het grind om de plaat die we gaan maken te ondersteunen.

Stap 4: Ga verder met het leggen van de stoepranden aan de andere kant van de deur. Probleem: de grond loopt schuin af aan deze kant van het gebouw, dus we hebben verschillende keuzes voor een mooie afwerking. Na een (lang) debat 🤯 hebben we besloten om alle stoepranden van hoog naar laag te kantelen, waarbij we de helling van de grond volgen.

Stap 5: al met al zijn we niet echt blij met het resultaat... We halen liever alles uit elkaar en doen het op een andere manier. Deze keer zetten we om de 3 stoepranden een trede om het niveauverschil te compenseren. Het resultaat bevalt beide partijen veel beter 🎉 !

Vervolgens moeten we de stoeprand opnieuw uithakken om de hoek aan het einde van het gebouw af te sluiten en ten slotte vullen met grind aan de ene kant en aarde aan de andere kant.

Stap 6: Storten van de plaat die voor de voordeur komt te liggen en na een goede week drogen op zijn plaats leggen 💪 !

mei en juni 2023

48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


bottom of page