top of page

Het buitengebied (noordkant)

We zijn al begonnen met het vormgeven van een deel van het gebied rond het gebouw 🛖. Dat is prettiger voor iedereen en betekent dat we volgend najaar wat minder werk hebben 🗓️! Sommige fasen werden tegelijkertijd met de bouw van het gebouw uitgevoerd.


Stap 1 (december 2022): met behulp van onze favoriete minigraafmachine hebben we 1,20 m aarde aan de noordkant losgemaakt om ons vanaf die kant privétoegang te geven en ook om de vochtigheid dicht bij het gebouw te beperken, aan de kant die nooit de zon zal zien.

Stap 2 (februari 2023): bomen kappen (alleen Oostenrijkse zwarte dennen 🌲, dit is een invasieve soort die halverwege de 19e eeuw in onze vallei werd geïntroduceerd). We hebben ze geselecteerd op grootte en rechtheid. De takken 🌿 werden ter plaatse versnipperd. Daarna moesten we een kleine tijdelijke aanhanger 🚜 maken om de stammen van de berg naar beneden te brengen! Met deze bomen kunnen we een keermuur maken om de aarde tegen te houden.

Step 3 (mei 2023): Stofzuigen 🧹 van de bovenkant van de drain om alle resten van de site te verwijderen: beton, hout, isolatie... en dichtmaken met nieuw geotextiel, dat zal worden bedekt met gemalen ⌀10/14mm grind om het op zijn plaats te houden.

Stap 4 (mei 2023): Maak de gaten met een koevoet en plant de acaciapalen, gemaakt van takken die tijdens het snoeien (uitgevoerd in februari met de hoogwerker) zijn gerecupereerd en met een lintzaag 🪚 zijn gepunt. Omdat de grond vrij droog was, hebben we de basis van de palen op een avond water 💦 gegeven zodat we ze de volgende dag dieper konden inrijden.

Stap 5 (mei 2023): Installeer de boomstammen 🪵, min of meer recht... terwijl we de grond erachter aanvulden om de boomstammen tegen de palen te houden.

Stap 6 (mei 2023): Eindig met het toevoegen van aarde, veel aarde! bovenop om te nivelleren, snijd de palen opnieuw op dezelfde hoogte en voeg 2 aanhangers grind toe over de hele breedte van de bodem.

December 2022 tot Mei 2023


21 vues0 commentaire

Comments


bottom of page