top of page

Houten hut

Voor onze verschillende klussen hebben we altijd hout nodig 🪵 : planken, latten, spanten...

Het moet goed opgeborgen zijn, anders trekt het krom, en vooral goed opgeborgen om de juiste te vinden als we hem nodig hebben 😅 ! En tot nu toe was dat niet het geval, we hadden er een aantal op verschillende plaatsen en vaak onder slechte omstandigheden opgeslagen. Daarom moesten we een kleine hut voor hem bouwen!

En we hebben vers verzamelde materialen van het oude sanitair bij de hand!


Stap 1: een geschikte plek vinden: het hondenhok van mijn grootouders, dat al bijna 20 jaar niet meer gebruikt is. Verwijder de nutteloze troep die daar ligt opgeslagen (en geef aan verenigingen wat opnieuw kan worden gebruikt en sorteer wat moet worden weggegooid).

En de oude structuur ontmantelen, vooral de asbestpanelen (die met het sanitair naar het behandelcentrum gingen) ☣️.Stap 2: stort de betonnen sokkels die de staanders van de hut zullen ondersteunen (zoals gewoonlijk vriest het beton bij het maken ervan, daarom doe je er altijd een deksel op 🛌), bevestig de nokgording tegen de muur en maak de dennenboom vrij om een vrije werkruimte te hebben.De betonmolen heeft wat problemen met zijn werking... na 40 jaar dienst helpen we hem een beetje om de klus te klaren! In werkelijkheid is de elektrische motor dood. Maar geen sprake van alles weggooien 🤔. We hebben een nieuwe motor besteld, de aandrijfriem en de schakelaar vervangen, de assen ingevet en daar gaan we weer!Stap 3: Zet de structuur in elkaar (het is als het gereedschapsschuurtje) de palen, de gording, de spanten, dan het regelwerk en tenslotte de dakpannen.Stap 4: maak de opbergrekken en bevestig ze aan de muur. Leg dan de bekledingsplaten en elektriciteit om door te kijken 💡. Verzamel dan alle stukken en berg ze op! Eindelijk is het niet zo groot daarbinnen 🤷‍♂️!Ter verduidelijking: de structuur, het raamwerk, de dakbedekking en de verlichting zijn allemaal van de oude toiletten, nieuw maken van oud is beter dan recyclen ♻️ 🤩


February 2022

21 vues0 commentaire

Comments


bottom of page